Easy English House_Header Image

GIỚI THIỆU BẢN THÂN
Easy English House
Easy English House
Để biết thông tin về khoá học mới nhất, thời khoá biểu, học phí, cách tham gia Câu lạc bộ Easy English CLub vui lòng liên hệ:
0163.871.3060 (Cô Thương)
Email: Easyenglishhouse@gmail.com

easyenglishhouse_Facebook_Fanpage 300x750 Charma banner

Luyện Thi và Đề Thi IELTS

Kinh nghiệm luyện thi IELTS

Nên luyện thi IELTS trong bao lâu để đạt điểm cao nhất?

“Việc học đạt được kết quả càng cao trong thời gian càng ngắn, thì mức độ hiệu quả của khóa học càng cao và chi phí đầu tư cho việc học càng thấp!”

Thông thường, khi có nhu cầu luyện thi IELTS học viên được chia thành hai nhóm sau: một nhóm luyện quá sớm và một nhóm luyện quá trễ.

Nhóm luyện sớm thường có tâm lý không tự tin, nghĩ rằng IELTS rất khó nên bỏ ra thời gian hơn 6 tháng học hết các lớp IELTS từ cơ bản đến nâng cao tại các trung tâm. Còn một lý do nữa để các bạn theo học các lớp nhóm dài hạn này là vì các bạn (hay gia đình các bạn) muốn “tiết kiệm học phí” . Nhưng tính già thường hóa non! Và kết quả là, khi sắp đến ngày thi, các bạn trong nhóm này thường được đề nghị học thêm các lớp luyện thi cấp tốc để học kỹ năng làm bài thi điểm cao mà đáng lẽ rằng, các bạn nên được dạy và luyện các kỹ năng làm bài này song song với việc nâng cao 4 kỹ năng nghe, nói, đọc, viết! Nếu các bạn không tham gia các khóa này, mà “khăn gói” đi thi ngay, số bạn đạt IELTS trên 5.5 cũng rất hiếm hoi, dù các bạn này phải bỏ thời gian học rất dài!

Nhóm luyện trễ thường do các “lý do cá nhân”(chủ yếu là quá lười, quá tự tin hoặc quyết định đi du học quá đột ngột) “đợi nước đến chân mới nhảy”, các bạn muốn đạt một số điểm IELTS nhất định (thông thường hơn 5.0) trong thời gian ít hơn 2 tháng. Và thế là, điều gì đến sẽ đến, các bạn phải “ăn IELTS, ngủ IELTS, uống IELTS thậm chí đêm còn nằm mơ thấy Academic word list của IELTS”. Điều tệ nhất không phải là vì các bạn phải học tập quá vất vả mà còn phải phải trả một mức học phí “choáng váng” tại các trung tâm lớn, mà số lượng giáo viên uy tín, đủ kinh nghiệm và nhiệt tình để “nâng điểm” một cách thần kỳ cho các bạn trong thời gian ngắn, quả thật, chỉ đếm được trên đầu ngón tay!

Vì vậy, lời khuyên cho các bạn chưa rơi vào nhóm 1 hoặc nhóm 2 là, để tránh tiền mất tật mang, các bạn nên có kế hoạch học IELTS hợp lý trong vòng 2 đến 6 tháng nhằm tránh rơi vào 2 nhóm trên cũng như phải đối mặt với muôn vàn khó khăn “bất khả kháng” như: nghỉ học thường xuyên vì nhiều nguyên nhân (thời tiết xấu, bận việc cá nhân, khó khăn trong quá trình di chuyển đi lại như kẹt xe, nhà quá xa, lịch học/làm việc chính quy thay đổi…) dẫn đến khóa học hao hụt mất 50% hiệu quả.

Tuy nhiên, nếu các bạn không may rơi vào trường hợp của nhóm 1, thì lời khuyên là, hãy đứng vững trên chính đôi chân của mình! Hãy lập ra lịch học thuận lợi cho các bạn làm và sửa lỗi ít nhất 1 practice test mỗi tuần, và ôn lại các kiến thức đã học trong khóa học, liên tục trong 1 tháng (mỗi ngày tự luyện 1 kỹ năng của IELTS ít nhất 2 tiếng) và cuối cùng là tự tin vào chính mình và đăng ký đi thi ngay!

Nếu các bạn rơi vào nhóm 2, hãy quyết tâm cao độ và tìm cho mình một khóa học 1 kèm 1 với giáo viên kinh nghiệm, uy tín, mức học phí hợp lý và chương trình học có cam kết “rõ ràng, đáng tin cậy”. Và điều quan trọng nhất ở người Giáo Viên bạn sắp “gửi gấm” thời gian ít ỏi và “hy vọng mong manh” của các bạn là Thầy Cô phải “có tâm, có tầm”. “Có tâm” để biết cách động viên tinh thần giúp các bạn vượt quá quá trình “nhồi sọ” sắp tới. Và “có tầm” để dẫn dắt các bạn đi đúng hướng, giúp các bạn nhận ra rằng “IELTS cũng dễ thôi mà!”

Thật ra, kỳ thi IELTS cũng chỉ là một khó khăn “bé nhỏ” trong cuộc sống rất dài, rất rộng và rất trẻ của các bạn. Thi IELTS điểm cao chắc chắn không phải là đích đến cuối cùng của học viên. Mà, điều quan trọng hơn là rèn luyện và phát triển 4 kỹ năng nghe nói đọc viết của các bạn. Điều này rất quan trọng, vì mỗi % các kỹ năng còn yếu sẽ được trả giá bằng sự hao hụt mỗi nghìn đô chi phí các bạn đóng cho các khóa học ở nước ngoài sau khi ra nước ngoài(vì 4 kỹ năng không tốt không thể tiếp thu kiến thức từ giảng viên bản xứ trong suốt khóa học).

Tóm lại, dù trong hoàn cảnh nào, với sự quyết tâm, sáng suốt, cầu tiến và bền bỉ của một learner, các bạn nhất định sẽ đạt được điều mình muốn! Hãy luôn là ánh sáng trên chính bản thân mình!

Cô Thương at www.EasyEnglishHouse.com

 ——————————————————————————————————————-

Tuyển Tập Đề Thi IELTS Writing tại IDP và BC tại Việt Nam trong năm 2015

.www.easyenglishhouse.com

IELTS Writing Task 2 – Official Paper at IDP and British Council in 2015

Đề thi IELTS ngày 19/12/2015:

Task 1: Process.

Task 2: Children are facing more pressures nowadays from academic, social and commercial perspectives. What are the causes of these pressures and what measures should be taken to reduce these pressures?

Đề thi IELTS 12/12/2015:

Task 1: table

Task 2: people who live in foreign countries should follow the traditions and customs. To what extent do you agree or disagree.

Đề thi IELTS ngày 05/12/2015:

Task 1: Table.

Task 2: There is a general increase in anti-social behaviors and lack of respect for others. What are the causes and solutions?

Đề thi IELTS ngày 03/12/2015:

Task 1: map

Task 2: The government and individuals are spending too much money on national celebrations like new year or festivals. Do you agree or disagree?

Đề thi IELTS ngày 21/11/2015:

Task 1: table

Task 2: Many people go to university for academic study. More people should be encouraged to do vocational training because there is lack of qualified workers such as electricians and plumbers. To what extent do you agree or disagree?

Đề thi IELTS ngày 14/11/2105:

Task 1: Pie chart

Task 2: The consumption of the world’s resources (oil, and water etc.) is increasing at a dangerous rate. What are causes and solutions?

Đề thi IELTS 07/11/2015:

Task 1: Bar chart

Task 2: Whether or not someone achieves their aims is mostly by a question of luck. To what extent do you agree or disagree?

Đề thi IELTS ngày 31/10/2015:

Tast 1: 2 pie charts.

Task 2: Scientist agrees that people are damaging their health by eating too much junk food. Some people think that the answer to this problem is to educate people. Others think education will not work. Discuss both views and give your opinion.

Đề thi IELTS ngày 24/10/2015:

Task 1: Bar chart.

Task 2: students today can easily access information online, so libraries are no longer necessary. Do you agree or disagree?

Đề thi ngày 10/10/2015:

Task 1: 2 pie charts.

Task 2: Some people think that in order to prevent illness and disease, governments should make efforts in reducing environmental pollution and housing problems. To what extent do you agree or disagree with this statement?

Đề thi ngày 08/10/2015:

Task1: maps

Task 2: In some countries, secondary schools aim to provide a general education across a range of subjects. In others, children focus on a narrow range of subjects related to a particular career. Which of these two systems is more appropriate in today’s world?

Đề thi ngày 26/09/2015:

Task 1: Line graph.

Task 2: Studies show that criminals get low level of education. Some people believe that the best way to reduce the crime is educating people in prison so they can get a job after leaving prison. To what extent do you agree or disagree?

Đề thi ngày 12/09/2015:

Task 1: Table 5×5.

Task 2: Fewer and fewer people walk on a daily basis. What are the reasons and how to encourage them to spend their time walking?

Đề thi ngày 03/09/2015 :

Task 1: bar charts.

Task 2: Many people are afraid to leave their homes because of the fear of crime. Some believe that more actions should be taken to prevent crime. Others feel that little can be done. Discuss both views and give your opinion.

Đề thi ngày 29/08/2015:

Task 1: Two bar charts

Task 2: Some people think that the government should give financial support to artists such as musicians, painters and poets. Others think that it is a waste of money. Discuss both views and give your opinion.

Đề thi ngày 13/08/2015:

Task 1: pie chart.

Task 2: international travel can make people prejudiced rather than broad minded. Why people fail to benefit when they travel? What we can do to improve their understanding of the countries they visit?

Đề thi ngày 08/08/2015:

Task 1: Line graph

Task 2: Some people who have been in prison become good citizens later. Some people think that having these people to give a talk to school students is the best way to tell them about dangers of committing a crime. Do you agree or disagree?

Đề thi ngày 01/08/2015:

Task 1: Map.

Task 2: The world natural resources are consumed at an ever-increased rate. What are the dangers of this situation? What should we do?

Đề thi ngày 5/07/015:

Task 1: bar chart

Task 2: As well as making money, businesses also have social responsibilities. Do you agree or disagree?

Đề thi ngày 23/07/2015:

Task 1: Bar chart.

Task 2: Some people say taxes should be spent on health care. Other ppl say that there are more important priorities for tax-payers’ money. Discus both these views and give your own opinion.

Đề thi ngày 11/07/2015:

Task 1: Line graph

Task 2: Advertising discourages people from being different individuals by making us want to be and to look the same. To what extent do you agree or disagree?

Đề thi ngày 04/07/2015:

Task 1: Bar chart

Task 2: Some people think that young people should be required to do unpaid work helping people in the community. Are disadvantages of this requirement greater than the benefits for the community and individuals?

Đề thi ngày 27/06/2015:

Task 1: 2 line graph.

Task 2: People today do not feel safe either at home or when they are out. What are the causes? What are the solutions?

Đề thi ngày 13/06/2015:

Task 1: Mix bar chart + line chart.

Task 2: Accommodation and transport problems are increasing in many large cities. Businesses are encouraged to move to rural areas. Do advantages outweigh disadvantages?

Đề thi ngày 06/06/2015:

Task 1: Maps.

Task 2: Some people prefer to provide help and support directly to those their local community.

However, others prefer to give money to national and international charitable organizations.

Discuss both views and give opinion.

Đề thi ngày 30/05/2015:

Task 1: bar chart.

Task 2: many people believe that international tourism is a bad thing for their country. What are the reasons and solutions to change negative attitudes?

Đề thi ngày 21/05/2015:

Task 1: Bar chart.

Task 2: Nowadays, more and more people decide to have children later in their life. What are the reasons? What are the effects on society and family life?

Đề thi ngày 16/05/2015:

Task 1: Process.

Task 2: Many people argue that in order to improve educational quality, high school students are encouraged to make comments or even criticism on their teachers. Others think it will lead to loss of respect and discipline in the classroom. Discuss both views and give your own opinion.

Đề thi ngày 09/05/2015:

Task 1: Table.

Task 2: Developments in technology has brought various environmental problems. Some believe that people need to live simpler lives to solve environmental problems. Others, however, believe technology is the way to solve these problems. Discuss both views and give your own opinion

Đề thi ngày 25/04/2015:

Task 1: Bar chart.

Task 2: Young people who commit crimes should be treated in the same as adults who commit crimes. To what extent do you agree or disagree?

Đề thi ngày 18/04/2015:

Task 1: Table.

Task 2: Some people think that schools should reward students who show the best academic results, while others believe that it is more important to reward students who show improvements. Discuss both views and give your own opinion.

Đề thi ngày 11/04/2015:

Task 1: Line chart and bar graph.

Task 2: Nowadays, more and more older people who need employment compete with the younger people for the same jobs. What problems this causes? What are solutions?

Đề thi IELTS ngày 28/03/2015:

Task 1: Bar Chart.

Task 2: Some people think that when young people use more computers and mobile phones, their reading and writing skills are affected. To what extent do you agree or disagree?

Đề thi IELTS 21/03/2015:

Task 1: Maps.

Task 2: Some people believe when famous people support international aid, it makes the general public think about it. Others think celebrities make the problem less important. Discuss both views and give your own opinion.

Đề thi IELTS 14/03/2015:

Task 1: Pie chart.

Task 2: Nowadays, many families have both parents working. Some working parents believe other family members like grandparents can take care of their children, while others think childcare centers provide the best care. Discuss both views and give your own opinion.

Đề thi IELTS ngày 28/02/15

Task1: Bar graph.

Task 2: Some students prefer to take a year off between school and university, to work or to travel. Do the advantages of this outweigh the disadvantages?

Đề thi IELTS 12/02/2015:

Task 1: Table.

Task 2: Some people think that the best way to ensure road safety is to increase the minimum legal age for driving cars or riding motorbikes. To what extent do you agree or disagree?

Đề thi IELTS 07/02/2015:

Task 1: Bar Chart + Table

Task 2: Many museums and historical sites are mainly visited by tourists but not local people. Why is this the case and what can be done to attract more local people to visit these places?

Đề thi IELTS ngày 31/01/2015:

Task 1: The bar chart.

Task 2: Some people say that too much attention and too many resources are given in the protection of wild animals and birds. Do you agree or disagree about this opinion?

Đề thi IELTS ngày 29/01/2015:

Task 1: A diagram.

Task 2: It is now possible for scientists and tourists to travel to remote natural environment, such as south pole. Do the advantages of this development outweigh the disadvantages?

Đề thi IELTS ngày 17/01/2015:

Task 1: A line graph.

Task 2: Some people think that there should be some strict controls about noise. Others think that they could just make as much noise as they want. Discuss both views and give your opinion.

Đề thi IELTS ngày 10/01/2015:

Task 1: Bar Chart.

Task 2: Leaders and directors in an organization are normally older people. Some people think younger leader would be better. Do you agree or disagree?

—————————–Best of Luck!————————————————-